6. 3. 2018 | 08:50 A A A

Начелник обишао поплављена подручјаНачелник Косовскомитровачког управног округа, господин Васо Јелић, обишао је јуче поплављена подручја у општинама Вучитрн и Звечан.

У месту Прилужје које је највише погођено изливањем река Лаб и Ситнице, начелник је обишао угрожено подручје и испоручио 1000 литара флаширане воде становништву која им је тренутно најпотребнија, обзиром да се мештани Прилужја снабдевају у највећем броју пијаћом водом из бунара који су након полаве која је погодила ово место тренутно неупотребљиви.

Такође, начелник апелује на све грађане и институције да се прикључе акцији пружања помоћи поплављеном подручју, у води, храни и санитарном материјалу.

Начелник је на лицу места добио информације да река Лаб има тенденцију опадања нивоа воде, док је река Ситница у порасту.

Слична поплава погодила је ово подручје и пре две године, а главни разлог за честе поплаве је оштећење корита реке услед неконтролисаног вађења шљунка и песка.

Начелник је такође обишао и село Грабовац у општини Звечан, где је поплавни талас  захватио пластенике и воћњаке, међутим домаћинства у том месту нису угрожена.