10. 11. 2017 | 10:41 A A A

Обележен Међународни дан борбе против фашизма и антисемитизмаПоводом обележавања Међународног дана борбе против фашизма и антисемитизма, на Великој сцени Народног позоришта, у Београду, 09. новембра одржан је Меморијални концерт.

Концерту је присуствовао велики број званица, међу којима су били изасланик председника Републике Србије, представници Владе Републике Србије, екселенције, представници верских заједница и други.

Окупљенима се обратио министар за рад, запошљавање, борачка и социјална права Зоран Ђорђевић.

Министар је изјавио да догађај који данас призивамо у сећање је такозвана "Кристална ноћ" која је представљала врхунац изопаченог система вредности и политичког уверења нацистичког режима, и који представља прву етапу масовног злочина геноцида који ће у историји остати упамћен као Холокауст.

Он је такође истакао да Република Србија веома држи до антифашистичке традиције српског народа и негује своје мултиетничко културно наслеђе.

Меморијалном концерту поводом обележавања Међунардног дана борбе против фашизма и антисемитизма, присуствовао је и начелник Косовскомитровачког управног округа, господин Васо Јелић.