5. 3. 2018 | 09:49 A A A

Одржан састанак са пољопривредницимаУ петак 02.03.2018. године, у Звечану је одржан састанак са пољопривредницима са Косова и Метохије, у организацији Канцеларије за Косово и Метохију и Министарства пољопривреде.

Душан Козарев

На почетку састанка окупљенима се обратио начелник Косовскомитровачког управног округа, господин Васо Јелић, који је поздравио присутне и казао да је одржавање овог састанка наставак започетог процеса који је иницирао председник Републике Србије, господин Алексанадар Вучић, када је приликом посете КиМ - у, најавио да ће држава Србија учинити све што је њеној моћи како би се положај пољопривредника у српским срединама на Косову и Метохији побољшао.

Обнова механизације, сточног фонда, подизање нових засада, али пре свега удруживање у производњи  примарних пољопривредних производа и изградња прерађивачких капацитета решења су за одрживи опстанак пољопривредних произвођача у српским срединама на Косову и Метохији, закључак је са састанка.

У том циљу Министарство пољопривреде је упутило 200 милиона динара Канцеларији за Косово и Метохију као помоћ пољопривредницима на КиМ.

Циљ је да сви пољопривредници добију одговарајућу помоћ путем мера и кроз транспарентан поступак, како би сви били задовољни и да би мере помоћи дале конкретне резултате.

Након састанка у Звечану делегација се упутила у Зубин Поток и обишла Земљорадничку задругу Зубин Поток.

Такође, заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев, је приликом посете Зубином Потоку уручио балирку шесточланој породици Ђурић из Црепуље дар предузетника Слободана Тешића из Београда.

Душан Козарев