16. 10. 2017 | 10:13 A A A

Пријатељи из Прибоја завршили посету Косову и МетохијиУ суботу 14.10.2017. године делегација из Прибоја на челу са председником и потпредседником општине Прибој посетила је општину Вучитрн и уручила помоћ нашем народу.

 Делегацију општине Прибој коју су поред председника и потпредседника чинили и народни посланици Скупштине Републике Србије из Прибоја као и 50 - так грађана Прибоја, који су били у обиласку светиња на Косову и Метохији, дочекали су у порти Цркве Свети Илија у Вучитрну, начелник Косовскомитровачког управног округа Васо Јелић, председник привременог органа општине Вучитрн Аца Мишић и прота Сима Чимбуревић.

Том приликом, пријатељи из Прибоја су уручили помоћ потребну за санацију Цркве Свети Илија, потписали су уговоре о стипендирању троје студената са територије општине Вучитрн ( Филип Перић, Ђорђе Јоцић и Александра Лемпић ) као и споразум о бесплатном летовању за 50- оро деце са територије нашег Округа наредне године у хотелима општине Прибој, на црногорском приморју у Сутомору.

Начелник Косовскомитровачког управног округа господин Васо Јелић, захвалио се пријатељима из Прибоја на великодушности и пажњи коју показују за наш народ са територије Косова и Метохије, и изразио наду да ће пријатељство са њима трајати вечно.

Такође, на предлог председника општина Прибој и Вучитрн покренута је иницијатива о братимљењу ове две српске општине.