11. 12. 2017 | 14:29 A A A

Састанак поводом зимске сезонеУ понедељак 11.12.2017. године у седишту Косовскомитровачког управног округа одржан је састанак поводом спремности служби за зимску сезону.

На састанку су поред начелника Косовскомитровачког управног округа, Васа Јелића, присуствовали и Бобан Новаковић - директор ЈП Електрокосмет, Драган Миливојевић - руководилац ЈП Путеви Србије, Драган Трајковић- тех. руководилац Електродистрибуције и Милош Влашковић - Регионалана саобраћајна полиција.

Тема састанака се тицала спремности служби за зимску сезону.

Сви присутни су изнели информације о спремности својих служби за зимску сезону, након чега су усвојени следећи закључци :

И поред спремности електроенергетског система за зимску сезону, функционисање истог је угрожено превеликом потрошњом. Моле се потрошачи да смање потрошњу ел. енергије, како се не би морало приступити рестрикцијамa у циљу одрживости система и спречавању хаварија.

Штаб зимских служби за одржавање путева првог, другог и трећег приоритета jе спреман за зимску сезону. Механизација је у потпуно исправном стању, са расположивим количинама енергената и резервних делова. Обезбеђене су довољне количине соли, агрегата и ризле и хладне асфалтне масе што ће превентивно допринети да се путнички и теретни саобраћај одвија нормално.